4 kroky, jak odstranit zápach kouře ze zdí

Zápach cigaretového kouře, který se usadil na stěnách, může být jedním z nejtvrdohlavějších pachů k odstranění. Pokud přemýšlíte, jak odstranit zápach kouře ze zdí, máme pro vás efektivní řešení. 

V tomto článku se podíváme na složení cigaretového kouře, proč je jeho zápach tak těžko odstranitelný, a tip na náš bestseller, který vám pomůže zbavit se tohoto nepříjemného problému jednou provždy.

jak-odstranit-zapach-koure-ze-zdi-fb

 

Z čeho se skládá cigaretový kouř a proč je těžké ho odstranit?

Cigaretový kouř obsahuje více než 7 000 chemických sloučenin, z nichž mnoho je vysoce toxických a přilnavých. Mezi hlavní složky patří dehet, nikotin, formaldehyd, benzen a těkavé organické sloučeniny (VOC). 

Tyto látky se snadno vážou na povrchy, jako jsou stěny, stropy, nábytek a textilie. Když kouř ulpí na stěnách, vytváří lepkavou vrstvu, která postupně žloutne a uvolňuje silný zápach. Tento zápach se může dostat hluboko do porézních materiálů, což ztěžuje jeho odstranění běžnými čistícími prostředky.

cigaretovy-kour-likvidator-zapachu

Tip: Jak jednoduše vyčistit auto od zápachu?

Připravte místnost na čištění

Než začnete odstraňovat zápach kouře ze zdi, je důležité místnost připravit. Odstraňte všechny volné předměty, jako jsou obrazy, závěsy a nábytek, aby se k nim čisticí prostředky nedostaly. Pokud jsou závěsy a jiné textilie také zasaženy kouřem, nezapomeňte je vyprat nebo vyčistit odděleně. Lze na ně použít stejný přípravek, který zmiňujeme níže! 

Vyčistěte stěny od povrchových nečistot (volitelný)

Začněte odstraněním povrchových nečistot ze stěn. Použijte suchý nebo mírně navlhčený hadřík, abyste setřeli prach a nečistoty, které se na stěnách usadily. Pokud jsou stěny silně znečištěné, můžete použít jemný roztok mýdla a vody. Důležité je, aby byly stěny co nejčistší, než začnete odstraňovat zápach.

Mohlo by vás zajímat: Čistí vzduch a udržují stěny v dobré kondici. Seznamte se s fotokatalytickými nátěry

Použijte likvidátor zápachu

Nyní přichází na řadu Horewell Likvidátor zápachu, který je speciálně navržen pro účinné odstranění zápachu, včetně silného cigaretového kouře. Tento produkt rozkládá molekuly zápachu přímo na jejich zdroji, místo aby je jen překrýval. 

Naneste Horewell Likvidátor zápachu na stěny pomocí rozprašovače Dbejte na to, aby byly všechny zasažené plochy důkladně pokryty. To je celé! 

likvidator-zapachu

Tip: Zapáchající záchod: Jak efektivně odstranit zápach lidské moči z toalety

Alternativní způsob čištění

Dražším ale efektivnějším a jednodušším čištěním je použití generátoru ozonu. V takovém případě je potřeba z místnosti pouze odstranit květiny a domácí mazlíčky. Potom už jen generátor zapnete a po ukončení čištění místnost vyvětráte. 

Výhodou je, že generátor ozonu vám vyčistí zápach i z každé škvíry, čalounění a dalších míst. Nevýhodou je, že generátor ozonu je poměrně nákladnějším řešením než sprej. 

#produkty#https://www.nanospace.cz/generatory-ozonu

Mohlo by vás zajímat: 5 efektivních tipů, jak odstranit zápach z pračky

Co pomáhá na zápach kouře ze zdi?

Pokud se stále ptáte, co pomáhá na zápach kouře ze zdi, odpověď je jednoznačná: důkladné čištění stěn a použití Horewell Likvidátoru zápachu nebo generátoru ozonu

Lukáš Konečný, strategie a rozvoj v nanoSPACE
Lukáš Konečný působí v oblasti nanotechnologií od roku 2015, vystudoval VŠE a dlouhodobě se věnuje digitálnímu marketingu, digitalizaci a automatizaci reklam pro technologické firmy a online projekty. Od května 2020 se stará v nanoSPACE o strategii a rozvoj firmy.