5 kroků, jak odstranit zápach z lednice

Smrdí vám lednička a nevíte co s tím? Pojďme se podívat na to jak odstranit zápach z lednice. V tomto článku se podíváme na 5 jednoduchých kroků jak odstranit zápach z vaší ledničky a podíváme se na jeden produkt, který vám celou práci může usnadnit.

jak-odstranit-zapach-z-lednice-fb

 

Vyprázdněte lednici

Asi jste to nechtěli slyšet, protože je to spousta práce, ale prvním krokem k odstranění zápachu z lednice je její úplné vyprázdnění. Vyndejte veškeré potraviny, nápoje a další položky z lednice. 

Zkontrolujte datum spotřeby a vyhoďte všechny prošlé nebo zkažené potraviny, které mohou být zdrojem zápachu. Potraviny, které jsou stále v pořádku, umístěte do chladicího boxu nebo do chladné místnosti, aby během čištění nepřišly k újmě.

jak-odstranit-zapach-z-lednice (1)

Mohlo by vás zajímat: 5 efektivních tipů, jak odstranit zápach z pračky

Vytáhněte a vyčistěte police a zásuvky

Vyndejte všechny police, zásuvky a přihrádky z lednice. Tyto části lednice bývají často přehlížené, ale mohou být hlavním zdrojem nečistot a bakterií.

Umývejte je ve dřezu teplou vodou s jemným mýdlem nebo roztokem jedlé sody, který je ideální pro odstranění zápachu. Ujistěte se, že všechny části jsou důkladně vyčištěné a osušte je čistým hadříkem.

Tip: Vyzkoušejte sadu nanokosmetiky pro kuchyně a domácnost - odpuzuje špínu a brání dalšímu usazování vodního kamene.

Důkladné vyčištění vnitřního prostoru lednice

Nyní se zaměříme na samotný vnitřek lednice. Použijte roztok vody a octa (v poměru 1:1) nebo jedlou sodu smíchanou s vodou, abyste odstranili skvrny a nečistoty. Tato směs nejen čistí, ale také neutralizuje zápach. 

Nezapomeňte se dostat i do méně přístupných míst, jako jsou těsnění dveří, kde se často hromadí plíseň a bakterie. Pro dosažení nejlepšího výsledku a úplného odstranění zápachu aplikujte Horewell Likvidátor zápachu. Tento produkt je speciálně navržen tak, aby rozkládal molekuly zápachu, čímž zanechává lednici dokonale svěží.

likvidator-zapachu

Mohlo by vás zajímat: Zapáchající záchod: Jak efektivně odstranit zápach lidské moči z toalety

Zkontrolujte odtokový otvor a zadní část lednice

Někdy může být zdrojem zápachu i ucpaný nebo zanesený odtokový otvor, který odvádí přebytečnou vodu z lednice. Pomocí tenkého drátu nebo čistícího kartáčku zkontrolujte, zda není odtok zablokovaný. Ujistěte se také, že zadní část lednice, kde se nachází kondenzátor a ventilátor, je čistá a bez prachu. Tyto části mohou přispět k horšímu výkonu lednice a zhoršit zápach.

Tip: Víme, jak odstranit skvrny od potu i deodorantu

Tip na prevenci zápachu

Po důkladném vyčištění a opětovném sestavení lednice umístěte zpět veškeré potraviny. Aby se zabránilo návratu zápachu, můžete v lednici umístit misku s jedlou sodou, která účinně absorbuje nepříjemné pachy. 

#produkty#https://www.nanospace.cz/ochrana-povrchu:horewell,pikatec/

Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.