5 efektivních tipů, jak odstranit zápach z pračky

Smrdí vám pračka a nevíte, co s tím? Pokud vaše prádlo po vyprání nevoní svěže, nebo dokonce cítíte nepříjemný zápach po každém otevření pračky, je načase s tím asi něco dělat. 

V tomto článku vám přinášíme několik osvědčených metod, jak odstranit zápach z pračky, a představíme vám i tip na skvělý produkt, který vám může pomoci problém vyřešit jednou provždy.

jak-odstranit-zapach-z-pracky-fb

 

Pravidelné čištění pračky

Jedním z hlavních důvodů vzniku zápachu je usazování nečistot, zbytků pracích prostředků a plísní v různých částech pračky, jako je buben, těsnění dveří a dávkovač pracích prostředků.

I když to nikoho nebaví, je důležité pravidelně čistit všechny tyto části. Lze použít octový roztok nebo speciální čisticí prostředky určené pro pračky, které odstraní nahromaděné nečistoty a bakterie.

Mohlo by vás zajímat: 5 kroků, jak odstranit zápach z lednice

Nemáte cyklus na čištění pračky? Nevadí 

Pravidelně byste měli pračku nechat projet cyklus s prázdným bubnem a s přidáním octa nebo jedlé sody při teplotě minimálně 60 °C. Tento proces pomáhá zničit bakterie a plísně, které mohou být zdrojem zápachu.

zapach-pracka

Tip: Potřebuje vaše pračka generální úklid? Vyzkoušejte Ecoegg čisticí tablety do pračky.

Moderní pračky už mají program na čištění bubnu a dokonce, vám řeknou, kdy je čas ho pustit! Pokud ne, dělejte to pravidelně 1x měsíčně. 

Nezapomínejte na těsnění dveří

Těsnění dveří pračky je místem, kde se často hromadí zbytky vláken a nečistoty, což je ideální prostředí pro růst plísní

Proto byste měli těsnění pravidelně kontrolovat a čistit. Doporučuje se po každém praní těsnění otřít suchým hadříkem a nechat dvířka pračky otevřená, aby se zamezilo vzniku vlhkosti.

Mohlo by vás zajímat: Zapáchající záchod: Jak efektivně odstranit zápach lidské moči z toalety

Používejte kvalitní prací prostředky

Některé levnější prací prostředky mohou zanechávat zbytky, které se usazují v pračce a způsobují nepříjemný zápach.

Vyberte si kvalitní prací prostředky a nepřekračujte doporučené dávkování. Nadbytek pracího prostředku se totiž nemusí zcela rozpustit a může způsobit usazování zbytků v bubnu pračky.

Horewell-LikvidAtor-zapachu-pracky

Tip: Vyzkoušejte ekologické prací prostředky nové generace, kterou jsou vhodné i pro alergiky a atopiky. 

Nic nefunguje? Zkuste Horewell Likvidátoru zápachu

Pokud se vám nedaří zápach z pračky odstranit výše uvedenými metodami, máme pro vás tip na vysoce účinný produkt - Horewell Likvidátor zápachu.

Tento likvidátor zápachu není běžným osvěžovačem, který pouze překrývá nepříjemné pachy. Naopak, Horewell rozkládá molekuly zápachu a tím je zcela eliminuje. 

Horewell Likvidátor zápachu můžete přidat přímo do pračky během oplachového programu, což zajistí, že nejen zbavíte pračku nepříjemného zápachu, ale také dodáte prádlu svěží vůni. 

Tento produkt je také velmi univerzální a lze ho použít k odstranění zápachu i z dalších povrchů, takže ho určitě využijete i jinde - od toalet až po interiéry vozů. 

Výhody Horewell Likvidátoru zápachu

Efektivně likviduje zápach z pračky, aktivně rozkládá molekuly pachu a zabraňuje jejich šíření​.

Má dlouhodobý účinek - zanechává dlouhodobě příjemnou vůni.

Přírodní složení, bez obsahu parabenů, fosfátů a silikonů​.

Jednoduchá aplikace rozprašovačem nebo postřikem.

Má široké využití nejenom na likvidaci zápachu z pračky.

Nevýhody Horewell Likvidátoru zápachu

Vyšší cena.

Dostupné pouze litrové balení.

Tip: Jak ušetřit peníze při praní? 10 ověřených tipů

Prevence vzniku zápachu

Aby se zápach z pračky nevrátil, je důležité dodržovat několik preventivních opatření. Po každém praní nechte dvířka pračky otevřená, aby se pračka mohla důkladně vysušit. 

Pravidelně provádějte údržbu pračky, čistěte těsnění a dávkovač pracích prostředků. A samozřejmě, pokud se zápach znovu objeví, neváhejte použít Horewell Likvidátor zápachu.

Mohlo by vás zajímat: Čím odstraňovat skvrny z dětského prádla a oblečení

Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.