Zapáchající záchod: Jak efektivně odstranit zápach lidské moči z toalety

Smrdí vám záchod lidskou močí a nevíte, co s tím? Zápach lidské moči vycházející z toalety není nic příjemného, to vám nemusíme říkat, hlavně, pokud je to u vás doma. Bohužel, někdy je tento zápach i velmi složitě odstranitelný. 

Nemusíte se ale bát. V tomto článku vám prozradíme, jak ho odstranit. Ať už jde o běžnou domácí toaletu, záchod v obyťnáku, nebo dokonce i o toalety v komerčních objektech, v tomto článku vám prozradíme, jak se zápachu moči zbavit.

jak-odstranit-zapach-lidske-moci-z-toalety-fb

 

Pravidelné a důkladné čištění je základ

Tohle vám asi nemusíme připomínat, ale nemůžeme to vynechat. Pravidelné uklízení toalety je prostě základ všeho. Jak často záchod uklízet? Doma ideálně alespoň 1x týdně, v obytňáku pak pokaždé, když záchod vyprazdňujete a v komerčních prostorech? Ideálně denně.

Čistit byste měli nejen samotnou mísu, ale také oblasti okolo ní, kde se moč může usazovat. Zvláštní pozornost věnujte okrajům toalety, kde se často hromadí nečistoty a bakterie.

zapachajici-zachod

Mohlo by vás zajímat: Jak jednoduše vyčistit auto od zápachu?

Pozor na vlhkost 

Vlhkost v toaletě přispívá k šíření zápachu, a proto je důležité zajistit dostatečné větrání. Pravidelně otevírejte okna nebo používejte ventilátory, aby se vlhkost snížila a zápach se nerozšiřoval. Pokud nemáte na toaletě ani ventilátor, ani okno a zápasíte s vlhkostí, bude nutné pořídit si odvlhčovač, který bude zachycovat přebytečnou vlhkost. 

Tip: 5 kroků, jak odstranit zápach z lednice

Používejte spreje, které zápach rozkládají, nikoliv překrývají

Vykašlete se na vonné spreje, které zápach jen překrývají. Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak odstranit zápach lidské moči z toalety, je použitím Horewell Likvidátoru zápachu, který působí na molekulární úrovni – rozkládá molekuly zápachu a tím zabraňuje jejich dalšímu šíření. 

Po použití likvidátoru zůstane v místnosti pouze příjemná a stabilní vůně, která vydrží po dlouhou dobu.

Horewell Likvidátor zápachu je možné použít různými způsoby. Můžete jej aplikovat přímo do toaletní mísy nebo ho rozprašovat v prostoru toalety. 

likvidator-zapachu (2)

Tip: 5 efektivních tipů, jak odstranit zápach z pračky

Výborně také funguje při čištění podlah a okolí toalety, kde se často usazují zbytky moči. Díky svému univerzálnímu použití můžete Horewell využít i na jiných místech, kde se zápach moči může objevit, například v odpadních trubkách nebo sprchových koutech. 

Jak zabránit opakovanému vzniku zápachu

Udržujte toaletu suchou a čistou, a pravidelně ji větrejte. Pokud víte, že máte problém, používejte opakovaně Horewell Likvidátoru zápachu, který vám pomůže udržet toaletu svěží a bez nepříjemných pachů. Zařazením tohoto produktu do běžné úklidové rutiny zaručí, že se s nepříjemným zápachem už nebudete muset potýkat.

Mohlo by vás zajímat: Jak odstranit zápach kočičí moči z koberce i postele

Lucie Konečná, provozní ředitelka v nanoSPACE
Lucie Konečná se pohybuje v nanotechnologiích 7 let, je spoluautorkou projektu Česko je nano a dlouhodobě pracuje na zvyšování povědomí o nanotechnologiích. Od května 2020 řídí provoz e-shopu nanoSPACE.